Aqua Ukraine – 2023
24 Жовтня, 2023
25 жовтня – День сталого розвитку – World Engineering Day for Sustainable Development
25 Жовтня, 2023

Міжнародний день боротьби зі зміною клімату – International Day against Climate Change

24 жовтня, починаючи з 2009 року, відзначається Міжнародний день боротьби зі зміною клімату.

Основною метою проведення цього дня можна вважати інформування, підвищення обізнаності та попередження про наслідки зміни клімату та ризики, які вони спричиняють для всього живого на планеті.

Зміна клімату — це будь-яка значна зміна кліматичної системи планети, яка триває десятиріччя або довше та зачіпає значні території.

Загалом, зміною клімату вважається коливання глобальних температур та погодних явищ, що виникає з часом. Слід зазначити, що клімату загалом властиво змінюватися через низку природних причин, однак зараз, як довели вчені, суттєва частина зміни клімату відбувається внаслідок негативного впливу діяльності людства.

Головним чином такі зміни в наш час пов’язані з викидами парникових газів, які відбуваються через дії людини: спалювання викопного палива, вирубку лісів, сільське господарство та інтенсивне тваринництво, а також багато інших видів людської діяльності.

Наслідки зміни клімату стають все більш очевидними та серйозними, тому так важливо доносити інформацію про цю проблему до населення нашої планети і, звісно ж, якнайшвидше переходити від планування та обговорення до реальних дій й терміново вживати заходи для зменшення викидів парникових газів, адаптації до наслідків зміни клімату та сприяння переходу до економіки з низьким вмістом вуглецю і, як результат, до більш сталого та екосвідомого суспільства.

Збережемо нашу планету разом!