Міжнародний день боротьби зі зміною клімату – International Day against Climate Change
25 Жовтня, 2023
Навчання з оцінки впливу на довкілля
26 Жовтня, 2023

25 жовтня – День сталого розвитку – World Engineering Day for Sustainable Development

День сталого розвитку відзначають щорічно у четверту середу жовтня. У 2023 році ця дата припала на 25 жовтня. Мета цього дня – мати можливість піклуватися про планету протягом дуже довгого часу.

День сталого розвитку був створений як студентський захід і широко відзначається з 2014 року, щоб нагадати суспільству про важливість турботи про навколишнє середовище і кроки, які для цього необхідно робити.

1969 року в Національному законі про екологічну політику США (National Environmental Policy Act або NEPA) було представлено ідею сталого розвитку, оскільки якість повітря, води та інші екологічні проблеми почали хвилювати Конгрес ще відтоді. З огляду на ці проблеми, NEPA визначив сталий розвиток як “створення та підтримання умов, за яких людина і природа можуть існувати в продуктивній гармонії та задовольняти соціальні, економічні та інші потреби нинішнього і майбутніх поколінь”.

Том Найт, співзасновник Gingko Bioworks, з нагоди відзначення цього дня сказав, звертаючись до студентів: «Існує низка критичних світових проблем: вода, їжа, енергія, забруднення та, як ми сьогодні все частіше бачимо, здоров’я. Усі ці проблеми безпосередньо піддаються вирішенню з боку біології як потенційні рішення. Я сподіваюся, що ви будете тими людьми, які підуть і вирішать деякі з цих критичних світових проблем, ці цілі сталого розвитку, і це приведе нас у краще майбутнє».

Щожовтня коледжам та університетам пропонується проводити на території своїх кампусів та в інших місцях заходи, метою яких є залучення учасників до обміну ідеями та знаннями між викладачами, співробітниками та студентами всіх факультетів і дисциплін, і навіть за межами навчального закладу – між містами, територіями та країнами.

День сталого розвитку дає світові можливість ближче ознайомитися з темою сталого екологічного оздоровлення суспільства,  зібратися разом і поділитися ідеями стосовно того, які ми маємо можливості для просування сталого розвитку у світі.

Збережемо нашу планету разом!