1 листопада – Всесвітній день екології та екологів
2 Листопада, 2023
8 листопада 2023 – навчання з охорони праці
10 Листопада, 2023

6 листопада – Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля під час війни та збройних конфліктів

Знищення цілих видів живих істот, спалення лісів та посівів, забруднення водойм та повітря, отруєння ґрунтів… Під час війн та збройних конфліктів довкілля майже завжди зазнає значних втрат – і це добре розуміють в усіх країнах світу.

Щоб захист довкілля став частиною стратегій запобігання війнам та підтримання миру, ООН проголосила 6 листопада Міжнародним днем запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів.

У минулому році, з повномасштабним вторгненням росії на наші території, Україна відчула на собі жахливі наслідки знущання агресора над природою і проблематику порятунку доброго стану та життя екосистем, хоча й усі попередні роки війни ми намагалися відновлювати звільнені території, так нещадно сплюндровані загарбниками.

На сьогодні наші унікальні флора і фауна нещадно експлуатуються та знищуються. А шкода, заподіяна рідній землі, величезна.

Перед нами лежить довга і важка дорога відновлення здорового стану навколишнього середовища, якою ми сміливо рухаємося вже зараз з вірою у перемогу, єдність свого народу та Україну.

Все є та буде Україна.