14 березня – Міжнародний день дій проти гребель/International Day of Action Against Dams
21 Березня, 2022
21 березня – Міжнародний день лісу та Всесвітній день висаджування дерев
21 Березня, 2022

20 березня – День Землі/День весняного рівнодення

У цьому році весняне рівнодення припадає на 20 березня 2022 року, його перехідний пік визначено на 17 годину 32 хвилини за київським часом.

Щорічно настає час, коли тривалість дня та ночі стають рівними, ця дата вважається астрономічним початком Весни. З цього моменту дні стають довшими, а ночі коротшими, заморозки відступають та приходить більш стабільне тепло, природа завертає до літа.

Офіційно День Землі святкують 22 квітня ще з 2010 року, але багато країн раніше прив’язували це святкування до весняного рівнодення, тобто 20 березня, акцентуючи увагу на необхідності берегти та захищати нашу планету.

Земля – наш дім, вона матір для нерозумних дітей, яка створює унікальні умови у цілому Всесвіті для нашого існування. Через гонитву за розвитком та прогресом ми часто забуваємо про захист природи, витягуємо з надр ресурси, забруднюємо ґрунт, воду, повітря… Треба завжди знаходити час, щоб зупинитися і подумати про свій дім, в якому ми всі існуємо.

Сьогодні для нас питання збереження життя і здоров’я нації та рідної землі актуальне як ніколи, адже саме в ці хвилини виборюється право України на незалежне існування та розвиток.

Знаємо, що переможемо і віримо в силу нашої армії та світле майбутнє, до якого рухаємося!