Завершення навчального візиту українських водогосподарників до Ізраїлю
17 Вересня, 2022
18 вересня – Всесвітній день моніторингу якості води – World Water Monitoring Day
18 Вересня, 2022

Всесвітній день прибирання – День чистоти – World Cleanup Day

17 вересня 2022 року Україна разом із мільйонами активістів із 191 країни світу виходить на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day».

Зараз у нашій країні триває війна, і нам доведеться докласти багато зусиль, щоб відновити природу після вторгнення загарбників, які, як уже всім очевидно, не цінують навколишнє середовище, не піклуються про майбутнє і життя загалом… І ми обов’язково будемо її відновлювати. Головне, щоб наші герої, які захищають рідну землю, очистили її від ворогів та повернулися до своїх родин.

Наразі ж треба пам’ятати, що від наших рішень та вчинків залежить здоров’я екосистем, тому не варто нехтувати правилами, що роблять нас людьми, які живуть в гармонії з природою.

Саме тому, навіть у цей важкий період, в акції візьмуть участь активісти, незалежно від віку та географії. Адже головна мета прибирання полягає в об’єднанні заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.

Частиною цієї масштабної події є Міжнародний день чистих берегів, під час якого громади та ековолонтери збираються для очищення прибережних зон від сміття, задля збереження здорового функціонування екосистем та запобігання забрудненню водойм.

Загалом долучитися до акції можна протягом всього вікенду або навіть тижня, оскільки подбати про природу можна у будь-який час.