Всесвітній день прибирання – День чистоти – World Cleanup Day
18 Вересня, 2022
22 вересня – День без автомобілів – World Carfree Day
25 Вересня, 2022

18 вересня – Всесвітній день моніторингу якості води – World Water Monitoring Day

Починаючи з 2003 року, світова спільнота щорічно відзначає Всесвітній день моніторингу води. Ініціатором створення цього свята виступив американський Фонд чистої води.

День моніторингу води було засновано з метою розвитку еко свідомості населення різних країн світу, підвищення його поінформованості та популяризації знань про важливість води – джерела життя та енергії, яке є основою існування всіх відомих екосистем та людини зокрема. Також задля акцентування уваги на проблемах захисту водних ресурсів від забруднення; нагадування про необхідність оберігати водні об’єкти від знищення; потребі захищати їх, об’єднуючи людей усього світу у вирішенні цих важливих питань.

Традиційно у цей день проводяться природоорієнтовані заходи, конференції, зустрічі, які популяризують знання про воду та проблеми, які виникають через її забруднення. Також у цей день в різних куточках Землі відбирають проби води для оцінки її безпеки для людини і навколишнього середовища.
Наша країна також долучається до міжнародних акцій, все активніше акцентуючи увагу на захисті довкілля. Завдяки новим природоохоронним законам та впевненим діям багатьох людей все це перетворюється з мрії на реальність.

Війна внесла свої корективи, і роботи стало ще більше. Але всі ми працюємо заради миру і здорового майбутнього нашої рідної землі, без загарбників та небезпеки для людей і природи.

Щиро дякуємо фахівцям водних організацій, які роблять свій важливий внесок у збереження чистоти навколишнього середовища та води зокрема. Адже від спільної, плідної роботи та виважених рішень залежить світ, в якому ми живемо. Ви виконуєте важливу місію, продовжуючи піклуватися про чистоту води в нашій країні та захищаючи водойми від забруднень навіть у цей важкий період, щоб забезпечити здорове майбутнє для нас усіх та нашої планети зокрема. Нехай улюблена робота приносить вам лише позитивні моменти, дні будуть сповнені гармонії, небо – спокійним та чистим, а в кожному домі панує затишок та добробут.