Семінар-практикум у Лабораторії моніторингу вод Східного регіону, м.Слов’янськ
16 Червня, 2021
Вийшов друком останній № 3–4 журналу «Водне господарство України»
16 Червня, 2021

Всесвітній день вітру – Global Wind Day

Щорічно, починаючи з 15 червня 2007 року, за ініціативою Європейської вітроенергетичної асоціації та Всесвітньої ради з питань вітроенергетики, світова спільнота відзначає Всесвітній День Вітру.

Мета проведення Дня вітру – привернення уваги громадськості, політиків, державних діячів та бізнесу до величезного потенціалу вітроенергетики. Популяризація екологічних знань про чисту, зелену енергетику серед населення, розвиток екосвідомості тощо.

На думку експертів, розвиток вітроенергетики дійсно допомагає вирішити безліч проблем не тільки енергетичного, а й економічного та екологічного характеру.

Сучасна вітроенергетична галузь, яка працює сьогодні у 140 країнах світу, представляє собою перевірену, надійну та загальнодоступну технологію, це один з найбільш швидко зростаючих у світі промислових секторів.

15 червня – це можливість ще раз продемонструвати, що вітроенергетика являється зрілою та провідною серед сучасних енергогенеруючих технологій. Вітроенергетика не тільки представляє собою хорошу можливість для інвестицій, але також сприяє забезпеченню доступної електроенергії та зниженню вартості енергії, виробленої за рахунок викопного палива.

Збережемо нашу планету разом!