9-10 червня 2021 року відбулось навчання з охорони праці
16 Червня, 2021
Всесвітній день вітру – Global Wind Day
16 Червня, 2021

Семінар-практикум у Лабораторії моніторингу вод Східного регіону, м.Слов’янськ

З 8 по 10 червня в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів пройшов триденний семінар-практикум для фахівців лабораторії моніторингу вод Східного регіону в рамках курсу «Основні вимоги до впровадження системи керування лабораторій відповідно до вимог ДСТУ ISO 17025:2019».

Профільні навчання організовані спеціалістами Центр підвищення кваліфікації працівників водного господарства, яке перебуває у сфері управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

До Сіверсько-Донецького БУВР завітали заступник директора Центру Ольга Лисюк та провідний викладач Ольга Сухачова, щоб особисто поділитись практичним досвідом з колективом та побачити оновлену Лабораторію моніторингу вод Східного регіону.

Перший день семінару був присвячений законодавчим та нормативно-правовим питанням, а також висвітленню Порядку проведення моніторингу масивів поверхневих вод та оцінці їх стану. Слухачами семінару стали фахівці басейнового управління, дотичні до виконання моніторингу поверхневих вод та аналізу його результатів.

Теми наступних двох днів стосувалися підготовки до акредитації та аудиту в лабораторіях згідно з вимогами ДСТУ ISO/IEC 17025:2019, організації внутрішньо-лабораторного контролю якості вимірювань, валідації методів та роботі з документацією.
Навчання пройшли успішно, готуймося до нового навчального року.