7 вересня – Міжнародний день чистого повітря – International Clean Air Day
8 Вересня, 2021
16 вересня – Міжнародний день охорони озонового шару
18 Вересня, 2021

8 вересня – День Десни

Десна — річка, що знаходиться на території України. Нею можна помилуватися на території Сумської, Чернігівської та Київської областей. Вона є лівою притокою Дніпра (басейн Чорного моря).

8 вересня святкуємо День Десни – екологічне свято, необхідне для акцентування уваги на проблематиці екологічного стану цієї водної артерії, яка є джерелом життя для багатьох представників тваринного та рослинного світу; для просвітницької діяльності в сфері природоохоронної діяльності та привернення уваги громадськості до важливості збереження водних ресурсів України.

Основна мета цього свята – екологічне виховання, яке сприяє зміні ставлення населення до водних ресурсів, приверненні уваги органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представників бізнесу та громадських організацій до екологічних проблем водних об’єктів і пошуку шляхів їх спільного вирішення.

Починаючи з 8 вересня 2018 року, коли було започатковано та вперше відзначено це екологічне свято, Деснянське басейнове управління водних ресурсів щорічно активно проводить еколого-просвітницькі заходи.

У цьому році Деснянське БУВР підтримало цю традицію та реалізувало кілька заходів, серед яких можна відзначити три локації День Десни – 2021 на щорічному екологічному фестивалі «Життя в стилі ЕКО», що проходив 4 вересня на території парку природи «Беремицьке».

Задля популяризації належного ставлення до водних ресурсів і привернення уваги до екологічних проблем водойм, для гостей фестивалю фахівцями Деснянського БУВР було організовано кілька пізнавально-розважальних заходів: тематичні вікторини та конкурси, анкетування на екосвідомість, екологічна розмальовка для дітей, загальна фотозона «День Десни» тощо.

Щиро вітатаємо зі святом профільних фахівців та всіх небайдужих громадян, які оберігають цю чарівну водну артерію, піклуються про покращення її екологічного стану та бережуть природу рідного краю. Нехай в кожному домі панують затишок та добробут, мрії здійснюються у реальності, а нові звершення та досягнення ведуть до світлого майбуття!