Вітаємо з Днем знань!
1 Вересня, 2021
8 вересня – День Десни
11 Вересня, 2021

7 вересня – Міжнародний день чистого повітря – International Clean Air Day

Держави-члени ООН визнають необхідність суттєвого зменшення кількості смертей та хвороб, що виникають внаслідок забруднення повітря, води та ґрунтів через потрапляння в них небезпечних хімічних речовин. Тому вони намагаються проводити свою політику задля сприяння зменшенню негативного впливу міст на населення, зокрема, звертаючи особливу увагу на якість повітря та поводження з міськими та іншими відходами до 2030 року.

Саме через забруднення атмосфери, заохочуючись зростаючою зацікавленістю міжнародного співтовариства до чистого середовища, наголошуючи на необхідності докладати надалі ще більше зусиль для покращення якості повітря, з урахуванням зменшення забруднення повітря, Генеральна асамблея ООН в 2020 році затвердила 7 вересня як офіційний Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Тема 2021 року до Міжнародного дня чистого повітря для блакитного неба – «Здорове повітря, здорова планета».
Ця тема підкреслює аспекти здоров’я через забруднення повітря, особливо з огляду на пандемію COVID-19. Цьогоріч акцент робиться на визначенні пріоритетності потреби людей та природи в здоровому повітрі, при цьому загальні обговорення залишаються достатньо глобальними, щоб охопити інші важливі питання, такі як зміна клімату, здоров’я людей та планети, а також Цілі сталого розвитку.

Міжнародний день чистого повітря орієнтований на згуртованість громадськості у згаданих важливих питаннях та є закликом до дій, які здатні узгодити наші зусилля та заявити про наше право на чисте повітря.

#HealthyAirHealthyPlanet