9 травня – День Європи
9 Травня, 2024
16 травня – День вишиванки
16 Травня, 2024

15 травня – Міжнародний день захисту клімату

Мета свята — привернення уваги світової спільноти до проблеми зміни клімату.

Установа цього свята стала відповіддю на заклик метеорологів захищати клімат як важливий ресурс, що впливає на добробут нинішніх і майбутніх поколінь.

Всесвітній день захисту клімату відзначається щорічно в усьому світі 15 травня.

Організатори численних акцій в багатьох країнах прагнуть не просто повідомити громадськість про існування небезпеки, які несе з собою зміна клімату, а й показати шляхи вирішення проблеми через персональні дії кожного окремого громадянина.

Збереження клімату — одна з глобальних проблем, які сьогодні стоять перед людством.

До переліку основних проблем, які ведуть до необоротних кліматичних змін на планеті, відносяться: підвищення концентрації парникових газів в атмосфері, глобальне потепління, підвищений вміст озону в атмосферному шарі, природні катаклізми, зміна погодних умов на планеті тощо — все це призводить до погіршення клімату Землі і, як наслідок, створює негативний вплив на продовольчу, життєву і майнову безпеку людей, погано позначається на стані природних ресурсів та збалансованому розвитку держав.

Зараз Україна відчуває на собі ще й негативний вплив війни, з наслідками якої ми будемо боротися, відновлюючи після перемоги над загарбниками, які знищують нашу природу, здорове функціонування екосистем та нашої землі загалом.

Збережемо нашу планету разом!

З Україною в серці та думках.