30 березня – День прогулянки в парку – Take a Walk in the Park Day
1 Квітня, 2024
Публічне громадське обговорення проєкту ПУРБ Дніпра, 2025-2030 роки
9 Квітня, 2024

1 квітня – Міжнародний День птахів (День зустрічі птахів) – (International Birds Day)

Міжнародний день птахів проходить щороку в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера», і не випадково його відзначають саме в квітні. 1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. Але День птахів – це не лише річниця Конвенції, а й час повернення пернатих з вирію.

У світі існує дуже багато видів птахів, всі вони мають особливий вигляд та спосіб життя. Біорізноманіття на наші планеті, як завжди, вражає.

Птахи є важливим елементом нашого життя, вони знищують шкідливих комах та гризунів, при цьому роблять це вибірково, поширюють насіння і є важливим елементом ланцюга у низці живих істот, забезпечуючи рівновагу у тваринному світі.

Мета акцій, які організовують в День птахів – популяризувати знання про птахів, звернути увагу людства на проблеми збереження пташиного світу та необхідність і важливість його гармонійного співіснування з людьми, адже все це дійсно дуже актуальне для нас і стосується всіх країн і континентів.

Наразі багато птахів в Україні страждають через знищення природи окупантами. Руйнуються гнізда, гинуть особини… До того ж, розпочався сезон лісових пожеж, багато з них трапляються через безвідповідальне ставлення до природи самої людини.

Не паліть траву, бережіть рослинний та тваринний світ. Наше майбутнє і життя на Землі залежить саме від нас.