23 березня – Всесвітній день метеорології
27 Березня, 2023
Тренінг з питань підготовки Програми заходів Плану управління річковими басейнами
3 Квітня, 2023

Тренінг «План управління річковим басейном – інструмент залучення фінансів у водний сектор»

22 березня 2023 року на базі Чернігівської обласної військової адміністрації в офлайн-режимі відбулася зустріч представників Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОВА, Деснянського басейнового управління водних ресурсів, Державної екологічної інспекції у Чернігівській області та понад 30 територіальних громад Чернігівщини.

Представників ОТГ було ознайомлено з процесом розробки ПУРБ, порядком формування програми заходів до нього, можливими джерелами фінансування реалізації заходів, визначених програмою.

Було розглянуто та обговорено питання взаємодії зацікавлених сторін у процесі підготовки програми заходів ПУРБ, її економічної доцільності.

Особливу увагу приділили можливостям залучення інвестицій задля вирішення водно-екологічних проблем регіону.
Захід організовано в рамках реалізації EU4Environment – Water and Data (Програма EU4 Environment – Water Resources and Environmental Data) за сприяння Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, екологічного консалтингу Blue Rivers, Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА, Державне агентство водних ресурсів України та Центр підвищення кваліфікації працівників водного господарства.

Щиро дякуємо організаторам та учасникам тренінгу за гарні результати роботи та плідну співпрацю.

Все є та буде Україна!