Тренінг «План управління річковим басейном – інструмент залучення фінансів у водний сектор»
27 Березня, 2023
Навчально-практичний семінар з відновлення водно болотних угідь
12 Квітня, 2023

Тренінг з питань підготовки Програми заходів Плану управління річковими басейнами

30 березня 2023 року у місті Львів було проведено тренінг з питань підготовки Програми заходів Плану управління річковими басейнами.

Захід організовано в рамках реалізації EU4Environment – Water and Data (Програма EU4 Environment – Water Resources and Environmental Data) Державним агентством водних ресурсів України спільно з Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства за участю представників Асоціації Укрводоканалекологія та басейнових управлінь. Експертний супровід – фахівці екологічного консалтингу Blue Rivers.

Тренінг спрямований на покращення взаємодії представників водоканалів та басейнових управлінь водних ресурсів при підготовці програми заходів планів управління річковими басейнами, в процесі реалізації своєчасного та якісного розроблення проєктів ПУРБ, відповідно до планів-графіків їх розроблення, затверджених наказом Міндовкілля від 27.11.2020 № 313.

Теми, які обговорювалися під час навчання:
– План управління річковим басейном 2025-2030 – урядовий документ європейського зразка;
– Директива ЄС про очистку міських стічних вод (UWWTD 91/271) та зміни до неї (жовтень 2022);
– Формування програми заходів Плану управління річковим басейном;
– Економічна оцінка заходів;
– Планування заходів та інвестиційних програм для зменшення забруднення річкових басейнів;
– Взаємодія представників Водоканалів та Басейнових управлінь водних ресурсів і Басейнових Рад.

На завершення зустрічі було проведено обговорення пропозицій до Програми заходів ПУРБ з представниками БУВР Західного Бугу та Сяну, Дністра, Дунаю, Дону, Південного Бугу, річок Приазов’я та Причорномор’я та Водоканалів.

Щиро дякуємо за підтримку Басейновому управлінню водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну і, звісно ж, лекторам, організаторам та усім учасникам тренінгу за гарні результати роботи та плідну співпрацю.

Все є та буде Україна!