21 червня – Всесвітній день гідрографії – World Hydrography Day
21 Червня, 2023
День Конституції України
29 Червня, 2023

23 червня – День державної служби

Зважаючи на роль державної служби у процесі становлення України як суверенної, незалежної, демократичної, соціальної, правової держави та підтримуючи рішення Генеральної Асамблеї ООН, згідно з наказом Президента, починаючи з 2003 року, в Україні 23 червня відзначається День державної служби.

Державними службовцями (службовицями) є особи, на яких покладається безпосереднє виконання функцій держави на відповідній території, у конкретній галузі державного управління.

Державний службовець (службовиця) (в Україні) – це громадянин чи громадянка України, яка займає посаду державної служби в органі державної влади, іншому державному органі, його апараті (секретаріаті), одержує заробітну плату за рахунок коштів державного бюджету та здійснює встановлені для цієї посади повноваження, безпосередньо пов’язані з виконанням завдань і функцій такого державного органу, а також дотримується принципів державної служби.

Дякуємо усім причетним за професіоналізм та сумлінну працю миру, злагоди, наснаги, нових досягнень та виважених рішень, які допоможуть наблизити омріяну перемогу, покращать добробут нашої держави та кожної окремої родини.