25 вересня – Всесвітній день річок
26 Вересня, 2022
Вітаємо Тараса Капусту з Днем народження!
28 Вересня, 2022

26 вересня – Всесвітній день здоров’я навколишнього середовища – World Environmental Health Day

Цей важливий день було засновано в Індонезії, його почали відзначати в 2011 році. При цьому вже у 2012 році ряд країн Африки та Європи проводили різноманітні активності, пов’язані зі здоров’ям довкілля, а в 2013 році до свята приєдналися канадські, британські, австралійські, американські та азіатські активісти.

І тепер щорічно 26 вересня екоактивісти усієї планети долучаються до проведення заходів, які популяризують здорове існування нашого довкілля.

Ініціатором свята виступає Міжнародна федерація здоров’я навколишнього середовища з метою привернення уваги громадськості до питань довкілля та його стану.

Організація разом з небайдужими людьми з усього світу займається розповсюдженням інформації з даної проблеми серед населення, сприяє співпраці країн у спробах покращити стан навколишнього середовища на планеті, привертає увагу людства до управління стихійними лихами та зниження їх ризиків.

Ця тема є дуже важливою та стосується усіх без виключення, адже кожна людина несе відповідальність за свою роль у боротьбі з будь-якими проявами шкоди, які знищують нашу природу та право на життя в здоровому екологічному середовищі.

Пам’ятаймо, що інколи достатньо розпочати з самостійних перших кроків, які стануть базисом для захисту нашого світу від руйнації й надалі допоможуть обрати суспільству спільний вектор руху у напрямку світлого та чистого майбутнього.

Збережемо нашу планету разом!