Онлайн-семінар «Дотримання вимог природоохоронного законодавства підприємствами під час воєнного стану»
2 Квітня, 2022
Психологічна підтримка під час війни
5 Квітня, 2022

1 квітня – Міжнародний День птахів – День зустрічі птахів – International Birds Day

Міжнародний день птахів проходить щороку в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». Свято не випадково відзначають у квітні. 1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів.

Але День птахів – це не лише річниця Конвенції, а й час повернення пернатих з вирію.

У світі існує дуже багато видів птахів, які мають особливий вигляд та спосіб життя. Біорізноманіття на наші планеті як завжди вражає.

Птахи є важливим елементом нашого життя, вони знищують шкідливих комах та гризунів, при цьому роблять це вибірково, поширюють насіння і є важливим елементом ланцюга у низці живих істот, забезпечуючи рівновагу в тваринному світі.

Мета акцій, які організовують у День птахів – популяризувати знання про птахів, звернути увагу людства на проблеми збереження пташиного світу та необхідність й важливість його гармонійного співіснування з людьми, адже це дійсно актуальне для нас і стосується всіх країн і континентів.

Наразі багато птахів в Україні страждають через знищення природи окупантами, руйнуються гнізда, гинуть особини… Крім цього, почався сезон лісових пожеж, багато з них трапляються через безвідповідальне відношення до природи самої людини.

Не паліть траву, бережіть рослинний та тваринний світ!
Наше майбутнє і життя на Землі залежать саме від нас!