Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі
2 Червня, 2021
8-9 травня. Пам’ятаємо. Перемагаємо
3 Червня, 2021

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до питання, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше цей день відзначався у 2003 році.

В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і щорічно відзначається 28 квітня згідно з Указом Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року.

Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві.

У цей день більш ніж в 100 країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.

Цінуйте своє здоров’я та життя, поважайте право на безпечну роботу оточуючих та підлеглих, дотримуйтеся заходів безпеки на роботі.

Вітаємо всіх, причетних до сфери охорони праці, з професійним святом!

Більше інформації – на нашій сторінці у Facebook