Перший номер “ВГУ” за 2021 рік вийшов у світ
26 Березня, 2021
15 квітня – День екологічних знань
2 Червня, 2021

22 березня – Всесвітній день води – World Water Day

22 березня кожного року оголошується Міжнародним днем води. Резолюцією ООН було відзначено, що враховуючи важливість водних ресурсів у розвитку економічної діяльності і соціального благополуччя, яка не отримує широкого усвідомлення, оголошується щороку відзначати 22 березня Всесвітнім Днем води. Перший раз цей день було відзначено широкими колами світової громадськості у 1993 році.

Метою проведення заходів, присвячених цій даті, є привернення уваги до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.

У 2000 р. ООН прийняла Декларацію тисячоліття. Була розроблена спеціальна Програма дій на ХХІ століття, метою якої є забезпечення кожного мешканця нашої планети чистою питною водою.

Тема Всесвітнього дня водних ресурсів 2021 року – «Цінність води».

Хоча ми ще не відчуваємо цього щодня, тиск на наші прісноводні запаси і навколишнє середовище збільшується.
До того ж, майже у всіх регіонах країни ми бачимо жахливе забруднення водойм, які забезпечують наші міста і села питною водою. Погане очищення і хлорування водопровідної води ставлять під загрозу наше здоров’я.

А зміна клімату спричиняє додатковий тиск на наші водні запаси, які внаслідок високих температур стають маловодними, а деякі й зовсім пересихають.

Вода – основа життя на нашій Планеті. Нам необхідно навчитися цінувати її та дбати про екологію Землі, щоб не втратити те, завдяки чому ми існуємо.

Вітаємо всіх спеціалістів водогосподарської галузі з професійним святом, зичимо вдалої реалізації проєктів, сонячних усмішок та гармонії, злагоди, добробуту, втілення мрій та насолоди від улюбленої роботи.

З повагою,
директор Т.Капуста та колектив ЦПКВГ