Центр підвищення кваліфікації ПВГ оновив свою емблему
20 Січня, 2021
22 березня – Всесвітній день води – World Water Day
26 Березня, 2021

Перший номер “ВГУ” за 2021 рік вийшов у світ

У Центрі підвищення кваліфікації працівників водного господарства вийшов друком перший у цьому році випуск журналу «ВОДНЕ ГОСПОДАРСТВО УКРАЇНИ» № 1-2, 2021.

Номер присвячений 60-й річниці заснування Сіверсько-Донецького БУВР.

Матеріали випуску знайомлять читачів із досягненнями Басейнового управління за
тривалий період часу, що визначився непростими подіями в економічному та політичному житті країни.
Cтатті «Маловоддя як норма: як зберегти й оптимально розподілити дефіцитний ресурс» та «План управління річковим басейном Дону: етапи розроблення» знайомлять читачів із цікавим досвідом та вагомими досягненнями працівників Управління у водогосподарській сфері у розрізі реалізації європейських реформ у галузі.

Багаторічний досвід та успіхи Сіверсько-Донецького басейнового управління висвітлені у матеріалах: «Підтримка координатора проектів ОБСЄ в Україні з управління водними ресурсами східного регіону» (А.Ющук); «Басейнова Рада Сіверського Дінця та нижнього Дону: сучасна платформа для конструктивного діалогу для досягнення доброго стану вод» (О.Лихач); «Державний моніторинг поверхневих вод за європейськими вимогами в суббасейні річки Сіверський Донець»; «Лабораторія моніторингу вод східного регіону».

Управління започаткувало багато цікавих форумів та акцій, що сприяють розвитку екологічної свідомості підростаючого покоління. Про них – у статтях «Формування екосвідомості: мислимо глобально – діємо локально» та «60 років – у відмінній формі»

У розділі «Інформація» розміщена стаття Ганни Чукліної «Україна має достатній потенціал, аби увійти до списку лідерів світового рибного ринку», яка розкриє перспективи та проблеми розвитку рибної галузі України.
А рубрика «Цікаво знати» здивує вас світлинами найкрасивіших водоспадів України.

Підписна компанія на журнал триває.