З Днем Конституції України!
1 Липня, 2021
3 червня – Міжнародний День Дніпра
6 Липня, 2021

Міжнародний день Дунаю

Починаючи з 29 червня 2004 року, яке припало на десятиріччя “Конвенції про охорону річки Дунай”, світова спільнота щорічно святкує Міжнародний день Дунаю – World Danube Day.

Дунай — неймовірна, велична, чарівна водна артерія, яка є другою за довжиною і площею басейну річкою Європи. Її довжина складає близько 2961 км.

Річка бере початок у Німеччині, в горах Шварцвальда. Далі тече через столиці Центральної та Східної Європи — Відень, Братиславу, Будапешт і Белград, і вливається в Чорне море через дельту Дунаю в Румунії та Україні.

Міжнародна комісія із захисту річки Дунай започаткувала щорічну ініціативу, покликану нагадати світовій спільноті про одну з найважливіших європейських водних артерій, яка потребує захисту людини від її активної діяльності, а також популяризувати знання та об’єднувати сили в збереженні природної краси та сили цієї прекрасної річки.

Щиро дякуємо всім, хто долучається до захисту та збереження гармонійного екологічного стану цієї надзвичайної місцевості вітаємо профільних спеціалістів, які щодня піклуються про цю прекрасну водну артерію, адже завдяки вашим зусиллям це місце залишається неповторним.