Дистанційне навчання у ЦПКВГ під час карантину
19 Квітня, 2020
З Днем довкілля!
19 Квітня, 2020

Вітаємо із всесвітнім Днем екологічних знань!

Центр підвищення кваліфікації працівників водного господарства вітає з Днем екологічних знань!

Щороку 15 квітня у світі відзначається День екологічних знань. Головна мета цього свята — популяризація екологічних знань, формування екологічної культури населення, надання інформації про стан екологічної безпеки та навколишнього середовища, виховання у дітей і дорослих екологічного мислення.

Відзначення цього дня було засноване 1992 року під час Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро (Бразилія), на якій було наголошено на важливості екологічної освіти громадян всіх країн для реалізації довгострокових планів розвитку людства.

Важливість екологічної освіти в сучасному світі вже ні в кого не викликає сумнівів і в багатьох країнах є пріоритетним напрямом навчання і виховання. Адже діяльність з формування екологічної культури населення та дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища — запорука безпечного майбутнього для всього людства. Екологічна просвіта та виховання є одним із пріоритетних напрямків роботи загальноосвітніх установ, а також нашого Центру, який проводить навчання як для спеціалістів екологічної галузі, так і для широкого кола зацікавлених громадян.

Звичайно, вирішити глобальні екологічні проблеми можна тільки спільними зусиллями на загальнодержавному і світовому рівні, але поліпшити екологію місця проживання під силу навіть одній конкретній людині.