Слухачі навчання на VIII Виставці сонячної енергетики
24 Квітня, 2019
Навчання для бухгалтерів та економістів 14-16 травня 2019 року
17 Травня, 2019

Екологічна толока у День довкілля-2019

20 квітня 2019 року в Києві, на березі Дніпра, в районі моста Патону відбулась толока у рамках екологічного руху #CleanDniproTag

Весною, коли сходить сніг, починає рясніти перша весняна зелень, особливо стає помітним сміття, яке перебувало під сніговим покривом. Бруд та сміття заважають милуватися красою нашого Дніпра, нашою прекрасною природою. Саме тому в ці теплі квітневі дні представники водогосподарської галузі разом із мешканцями Русанівки та Березняків розпочали прибирання території узбережжя в районі моста Патону.

Працівники Центру підвищення кваліфікації працівників водного господарства на чолі з Директором Центру Капустою Т.Я. взяли участь у прибиранні берегів нашого Дніпра. Завдяки теплій погоді та гарному настрою робота просувалася активно та продуктивно. Вдалося назбирати повні мішки сміття та очистити від бруду значну територію під мостом Патона.

А по прибутті команди з Держводагентства на чолі із Головою Держводагентства Іриною Овчаренко та Першим заступником Хорєвим М.Ю. та об’єднавшись із організаціями Екологія підприємства, Басейнове управління водних ресурсів середнього Дніпра та небайдужими киянами, представники Центру ПКВГ ще завзятіше продовжили прибирання лінії узбережжя від чагарникової рослинності.

«Ми сьогодні прийшли на берег Дніпра всією командою Держводагентства, щоб показати киянам особистим прикладом, як потрібно доглядати за берегами наших річок. Водойми як України, так і світу заполонені відходами з пластику. І до цієї проблеми дотичні всі, адже при використанні пластикових виробів багато з нас таких, які думають, що від нас нічого не залежить. Але ми маємо усвідомити, що всі ми, за будь-яких обставин, лишаємося частиною екосистеми і несемо відповідальність за свої дії», – відзначила у своєму інтерв’ю Голова Держводагентства Ірина Овчаренко.

Після активного та дружнього кількагодинного прибирання територія берегової лінії узбережжя Дніпра в районі моста Патона була очищена від сміття і тепер ця місцина буде приємно милувати киян та гостей міста своїм доглянутим виглядом.

Деякі факти про нашу толоку:
– Мультифункціональна машина-амфібія, або просто кажучи труксор, у цей день витягла з прибережних вод Дніпра візки із супермаркету, автопокришки та безліч сміття, перемішаного із очеретом.
– До прибирання також долучилися і водолази КП “Плесо”, які дістали із дна річки автомобільні шини, пляшки, купу поліетилену та навіть сейф.
– Загалом було зібрано понад 500 мішків сміття по 240 л кожен.
– За допомогою труксору із Дніпра дістали понад тонну різного сміття.