28 квітня – Всесвітній День охорони праці
29 Квітня, 2024
8 травня – День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939−1945 рр.
9 Травня, 2024

3 травня – Міжнародний день Сонця

Починаючи з 1994 року в різних країнах 3 травня відзначається День Сонця; це одна з декількох дат, присвячених джерелу життя на нашій планеті, іноді цей день називають Всесвітнім днем Сонця або Міжнародним днем Сонця.

Сонце — найближча до Землі зірка, всі інші перебувають від нас незмірно далі. Наприклад, найближча до нас зірка Проксима з системи aльфа Центавра знаходиться на відстані 4,22 світлових років від Сонця.

Для Землі Сонце — потужне джерело космічної енергії. Воно дає світло і тепло, необхідні для рослинного і тваринного світу, і формує найважливіші властивості атмосфери Землі.

Щоб привернути увагу до можливостей використання поновлюваних джерел енергії і нагадати, що Сонце життєво важливе для життя на Землі, Європейське відділення Міжнародного товариства сонячної енергії (МОСЕ) (ISES-Europe) організовує на добровільних засадах щорічне проведення 3 травня Дня Сонця.

Ентузіасти і професіонали, громадські організації та фірми різних країн організовують заходи та акції, пов’язані з демонстрацією можливостей сонячної енергії.

Сонце – зірка життя нашого світу.