15 жовтня – День збирання осіннього листя
16 Жовтня, 2024
21 жовтня – День енергозбереження
21 Жовтня, 2024

18 жовтня – Міжнародний день охорони природи

18 жовтня, починаючи з 1972 року, в багатьох країнах відзначають Міжнародний день охорони природи (Día Mundial de la Protección a la Naturaleza).

Мета цієї дати – підкреслити важливість дбайливого ставлення до природи та біорізноманіття, а також пошук альтернатив, що дають змогу людству розвиватися в рівновазі з іншими видами на планеті.

Витоком цього свята став лист, відправлений аргентинським генералом і колишнім президентом Хуаном Домінго Пероном під час свого вигнання в Іспанії тодішньому Генеральному секретарю Організації Об’єднаних Націй Курту Вальдгайму. У своєму листі Перон попереджав про “самовбивчий марш, який людство здійснило через забруднення довкілля”, і закликав вжити всіх можливих дій, щоб повернути ситуацію назад.

Організація Об’єднаних Націй вирішила прийняти цю пропозицію, щоб заохотити відповідальне ставлення до довкілля, особливо захист і догляд за природними просторами з унікальною флорою, фауною та/або ландшафтною цінністю. У нашій країні є багато таких місць, які потребують нашої уваги та дбайливого ставлення.

Збережемо нашу планету разом!