16 вересня – Міжнародний день охорони озонового шару
18 Вересня, 2021
Всесвітній день прибирання – World Cleanup Day
22 Вересня, 2021

Вітаємо з Всесвітнім днем моніторингу якості води!

Щорічно 18 вересня, починаючи з 2003 року, світова спільнота відзначає Всесвітній день моніторингу води – World Water Monitoring Day. Ініціатором запровадження свята виступив американський Фонд чистої води.

День моніторингу води було засновано з метою розвитку екосвідомості населення різних країн світу, підвищення його поінформованості та популяризації знань про важливість води – джерела життя та енергії, яке є основою існування всіх відомих екосистем та людини зокрема; задля акцентування уваги на проблемах захисту водних ресурсів від забруднення, нагадування про необхідність оберігати водні об’єкти від знищення, потребі захищати їх, об’єднуючи при цьому людей усього світу у вирішенні цих важливих питань.

Традиційно в цей день проводяться природоорієнтовані заходи, конференції, зустрічі, які популяризують знання про воду та інформують про проблеми, що виникають через її забруднення. Також в цей день у різних куточках Землі беруть проби води для оцінення її безпеки для людини і навколишнього середовища.
Наша країна також долучається до міжнародних акцій, все активніше акцентуючи увагу на захисті довкілля. Завдяки новим природоохоронним законам та впевненим діям багатьох людей чисте довкілля поступово перетворюється з мрії на реальність.

Дякуємо Роману Абрамовському, Михайлу Хорєву, Ірині Овчаренко, Лілії Гричулевич, Роману Михайлюку, Марії Шпанчик, Сергію Трофанчуку, Юрію Букрєєву та багатьом іншим водогосподарникам, які зробили і продовжують робити свій важливий внесок у збереження чистоти навколишнього середовища та води зокрема. Ці імена можна перераховувати досить довго. Спільна робота задля забезпечення чистого довкілля є дуже важливою, адже від спільної, плідної роботи та виважених рішень залежить майбутнє нашої планети.

Вітаємо фахівців водних організацій, які піклуються про чистоту води в нашій країні, перевіряють її якість та захищають водоймища від забруднень, оберігаючи водні ресурси для того, щоб забезпечити здорове майбутнє для нас всіх та нашої планети зокрема! Нехай улюблена робота приносить вам радість, дні сповнюються позитивом та усмішками, а в кожному домі панує затишок та добробут.

З найщирішими побажаннями,
директор Тарас Капуста та колектив ЦПКВГ