22 січня – З Днем Соборності України!
23 Січня, 2024
Навчання з управління промисловими відходами: хвостосховища
1 Лютого, 2024

26 січня – Всесвітній день екологічної освіти

У червні 1972 року в Стокгольмі, Швеція, на конференції ООН з питань довкілля людини було прийнято Декларацію, в якій відмічено необхідність розробки критеріїв та загальних принципів щодо збереження та поліпшення якості навколишнього середовища. А в 1975 році організації з різних країн світу закріпили офіційний день святкування Всесвітнього дня екологічної освіти задля збереження природи на нашій планеті.

Ще одна дата, яку також зазначають як День екологічної освіти – 12 травня, оскільки враховуються дати узгодження декларації та початку її дії.

Екологічна освіта є динамічним та спільним процесом для людського усвідомлення того, що дозволяє виявити екологічні проблеми як глобального, так і місцевого рівнів. Вона також спрямована на виявлення взаємодій між людиною та довкіллям, і стосується гармонізації діяльності людини з природою на основі сталого розвитку для забезпечення якості життя майбутніх поколінь.

Пам’ятаймо, що нам варто піклуватися про свою Планету та любити її, і, обов’язково, дбаючи про добрий екологічний стан довкілля в постійному розквіті науки та прогресу, оберігати Природу, адже в гармонії та розумінні навколишнього світу закладено основи здорового та успішного майбутнього всього людства.