7 вересня – Міжнародний день чистого повітря – International Day of Clean Air
7 Вересня, 2024
Міжнародний день охорони озонового шару – International Day for the Preservation of the Ozone Layer
17 Вересня, 2024

15 вересня – Всеукраїнський День працівника лісу

В нашій державі щороку в третю неділю вересня святкують День працівника лісу. Встановлена Указом Президента України у 1993 році, цьогоріч ця подія припала на 15 вересня.

Ліс називають легенями планети, але він є ще й її своєрідною душею, адже в цьому понятті приховується не лише переробка вуглекислого газу, але й краса та затишок, які є домівкою для багатьох представників флори та фауни, гармонія, що допомагає захистити наші землі від аномальних проявів негоди, таких як високі температури, буревії, повені тощо. Ліс є однією з найважливіших складових світу, яка робить нашу планету живою.

Головною метою святкування Дня працівника лісу можна сміливо вважати популяризацію знань про необхідність збереження довкілля, проведення природоохоронних заходів та привернення уваги громадськості до проблем, які виникають поруч з нами, таких як знищення та забруднення лісових масивів, зміна екосистем, недбалість під час використання цих природних ресурсів тощо.

Щиро дякуємо фахівцям та активістам, які піклуються про збереження лісів та живих організмів, для яких зелені насадження стали домівкою, і попри все захищають їх, забезпечуючи збільшення та здорове існування лісових масивів рідної землі
Збережемо нашу планету разом!