3 липня – Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів – International Plastic Bag-Free Day
5 Липня, 2024
6 липня – Міжнародний день Дніпра
7 Липня, 2024

Семінар «Плани управління посухами, наступний крок до управління водними ресурсами»

4 липня 2024 року в Центрі підвищення кваліфікації працівників водного господарства WWF-Україна було проведено семінар, присвячений визначенню термінології посух, плану управління посухами та його інтеграції в план управління річковим басейном, за темою “Плани управління посухами, наступний крок до управління водними ресурсами”

За останнє десятиліття посухи та дефіцит води стали більш очевидними та відчутними, а з глобальним потеплінням ризик посух ще більше зросте для значної частини Європи. Це спричинило подальші дії держав-членів ЄС, спрямовані на зменшення попиту на воду та/або збільшення водопостачання для підвищення готовностідо посух, а також зміцнення потенціалу для управління заходами з ліквідації наслідківпосух і відновлення, і, таким чином, зменшення впливу посух на суспільство, економіку та екосистеми.

Наразі у двох третинах (19 з 27) держав-членів ЄС способи боротьби з посухами регулюються законодавством. Держави-члени ЄС використовують значне розмаїття підходів, структур управління та заходів на рівнях політики, планування та управління, що відображає різну актуальність посух, а також різний політичний тауправлінський вибір.
Обмін передовим досвідом та уроками, винесеними з минулого досвіду управління посухами, може сприяти вдосконаленню систем управління (EUcommission, 2023).

Щиро дякуємо усім, хто долучився до вивчення актуального питання за вашу активність та зацікавлення.

Все є та буде Україна!