Всесвітній день прибирання – World Cleanup Day – День чистоти
23 Вересня, 2024
26 вересня – Всесвітній день моря
27 Вересня, 2024

Всесвітній день здоров’я довкілля

Всесвітній день здоров’я довкілля був заснований в Індонезії. Свято почали відзначати в 2011 році. При цьому вже у 2012 році низка країн Африки та Європи проводили різноманітні активності, пов’язані зі здоров’ям довкілля, а в 2013 році до свята приєдналися канадські, британські, австралійські, американські та азіатські активісти.

З того часу щорічно 26 вересня екоактивісти усієї планети долучаються до проведення заходів з популяризації здорового існування нашого довкілля.

Ініціатором свята виступає Міжнародна федерація здоров’я навколишнього середовища з метою привернення уваги громадськості до питань довкілля та його стану. Організація разом з небайдужими людьми з усього світу займається розповсюдженням інформації з даної проблеми серед населення, сприяє співпраці країн у спробі покращити стан навколишнього середовища на планеті, привернути увагу людства до проблеми управління стихійними лихами та зниження їх ризиків.

Ця тема є дуже важливою та стосується усіх без винятку, адже кожна людина несе відповідальність за власну роль у боротьбі з будь-якими проявами шкоди, які знищують нашу природу та право на життя в здоровому екологічному середовищі.

Пам’ятаймо, що інколи достатньо розпочати з самостійних перших кроків, які стануть базисом для захисту нашого світу від руйнації й надалі допоможуть  суспільству обрати спільний вектор руху в напрямку світлого та чистого майбутнього.

Збережемо нашу планету разом!