Анонс навчання з екологічного податку
4 Травня, 2023
9 травня – День Європи
11 Травня, 2023

8 травня – День пам’яті та примирення

Війна – це втрати, біль, страх… жодні амбіції та матеріальні надбання не варті життя людини, адже воно безцінне

8 травня – День пам’яті тих, хто загинув під час війни захищаючи рідну землю.

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ.

Україна дотримується європейського підходу в меморіалізації подій, героїв і жертв Другої світової та сучасної російсько-української воєн. І з 2014 року символом памʼяті про Другу світову війну в Україні, як і в Європі, є мак памʼяті.

Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.
День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а застереження: диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією.

Тому найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.

Пам’ять, подяка й шана нашим загиблим героям, які обороняли Україну від загарбників.

З вірою в перемогу неньки-України, незламність та силу наших захисників, єдність і непохитність українців та світле майбутнє планети без чорного наросту рашистської орди на картах світу.

https://pon.org.ua/novyny/10330-ukraina-vshanovuie-pamiat-kozhnogo-khto-borovsia-z-nacyzmom-ta-vsikh-zhertv-drugoi-svitovoi-viiny.html