Міжнародний день біологічного різноманіття – International Day for Biological Diversity
22 Травня, 2023
Онлайн-конференція “Підземні води України. Моніторинг водних ресурсів Ізраїлю”
28 Травня, 2023

24 травня – Європейський день парків – European Day of Parks

Вперше Європейський день парків відзначався у 1999 році, наразі його щороку святкують по всій Європі 24 травня. Цю дату обрали не випадково, адже саме 24 травня 1909 року в Швеції був створений перший з дев’яти Європейських національних парків.

Основною метою свята є підйом профілю заповідників Європи, а також організація підтримки їх роботи суспільством.

Цього дня проводяться численні заходи як на території, так і довкола заповідників, присвячені святкуванню природної краси Європи, її культурному надбанню. При цьому на перший план висуваються проблеми існування та захисту таких територій як в сьогоденні, так і в майбутньому.

Сьогодні Європейський день парків символізує міжнародну солідарність територій, що охороняються і не лише з приводу збереження здоров’я екосистем.

Під час повномасштабного вторгнення росії на нашу землю, українські працівники природно-заповідного фонду та європейські природоохоронні організації об’єдналися для захисту громадян та природи нашої держави. Парки та заповідники надають допомогу тимчасовим переселенцям, доглядають за територією, допомагають військовим штабам та теробороні.

У справі охорони заповідних територій Україні допомагають національні парки та природоохоронні організації всієї Європи.

Разом до перемоги заради світлого та безпечного майбутнього України та усього світу!

Національні природні парки України:
https://uk.m.wikipedia.org/…/%D0%9D%D0%B0%D1%86%D1%96