День без автомобілів – World Carfree Day
26 Вересня, 2023
26 вересня – Всесвітній день здоров’я навколишнього середовища
26 Вересня, 2023

24 вересня – Всесвітній день річок

Всесвітній день річок – міжнародне свято, яке покликане зорієнтувати громадськість на потребу вирішення проблем з водними артеріями світу. Його відзначають щорічно в останню неділю вересня.

Вперше соціальні активності до цього свята провели в 2005 році, коли ООН оголосила про початок комплексу заходів під назвою «Вода для життя», під час яких, протягом 10 років залучались люди для проведення різних акцій з охорони водних ресурсів та істот, що живуть у річках.

Перше відзначення свята у 2005 році мало великий успіх, і День річок почали святкувати у десятках країн. Відтоді популярність події продовжує зростати. У минулі роки до свята долучалися вже по декілька мільйонів людей з близько 100 країн світу.

На сайті Всесвітнього дня річок можна побачити різноманітні тематичні події, які проводяться в усьому світі: https://worldriversday.com/updates/

Річка – це джерело енергії та життя. Це головні поверхневі артері суходолу, наявні на всіх континентах. Долини річок є концентраторами ландшафтного різноманіття, важливими шляхами міграції для рослин і тварин багатьох видів. Ріки є дуже чутливими до діяльності людини, до забруднень, зміни клімату та антропогенного впливу. І лише завдяки нашій активній участі можна забезпечити їхнє здоров’я на наступні роки.

Цінуйте воду, піклуйтеся про чистоту навколишнього середовища та водних артерій, які є важливим елементом здорового та щасливого майбутнього людства та нашої Землі.

Збережемо нашу планету разом!