21 вересня 2023 – онлайн-навчання з управління відходами
21 Вересня, 2023
День без автомобілів – World Carfree Day
26 Вересня, 2023

21 вересня – День нульових викидів

У нашій атмосфері міститься більше вуглекислого газу, ніж будь-коли в історії людства. Ми перебуваємо на шляху до потепління більш ніж на 1,5C. Екстремальні теплові явища стали частішими і сильнішими. Простіше кажучи, чистий нуль означає, що ми не додаємо нових викидів в атмосферу.

21 вересня відзначають День нульових викидів. Ідея відзначати цю подію виникла в Канаді у 80-х роках ХХ століття.
Мета цього дня – дати нашій планеті відпочити від викопного палива і того, що воно викидає в атмосферу, хоча б на один день щороку. Це включає в себе парникові гази, забруднювальні речовини, мікрочастинки та інші речі, які завдають шкоди нашій планеті. День нульових викидів має величезне значення, оскільки він спрямований на заохочення використання відновлюваних джерел енергії на противагу обмеженому викопному паливу.

У цей день усі бажаючі можуть у будь-який доступний для себе спосіб долучитися до зменшення в атмосферу продуктів згоряння. Зокрема, залишити вдома свій автомобіль, а замість цього пройтися пішки чи скористатися велосипедом.

Також у цей день пропонують зменшити споживання електроенергії, адже значна частина електроенергії виробляється тепловими електростанціями, які працюють на видобувному паливі.

Важливість Дня нульових викидів величезна, оскільки цей рух переслідує інтереси кожного – ми всі можемо почати вносити невеликі зміни, які допоможуть зробити світ кращим і зберегти життя на нашій планеті.

Долучаймося до цього екологічного свята.

Все є та буде Україна!