День працівників природно-заповідної справи
7 Липня, 2023
Тренінг з питань реалізації заходів з ревіталізації та алгоритму ліквідації гребель
16 Липня, 2023

Огляд навчання за І семестр 2023 навчального року. Вода

Під час навчань в Центрі підвищення кваліфікації працівників водного господарства, які проводились в першій половині 2023 року, увага слухачів акцентувалась на самих різноманітних тематиках, які є важливими та актуальними для працівників підвідомчих організацій Міндовкілля.

Як завжди, наймасштабнішим напрямком нашої роботи залишається усе, що пов’язане з водними ресурсами.

Такі навчання зорієнтовані на підвищення кваліфікації, обізнаності та підготовки спеціалістів самих різноманітних категорій як і в водогосподарчій сфері, так і в тих, які постійно співпрацюють з нею.
До наших освітніх активностей, як ви вже звикли, завжди долучаються не лише профільні фахівці, науковці та спеціалісти рідної держави, але й колеги з інших країн, які залюбки допомагають розвитку водної галузі в Україні.

Для спеціалістів профільних організацій Міндовкілля, зокрема для водного сектору, від початку 2023 року було запропоновано до розгляду багато тем пов’язаних саме з водою, з яких можна виділити:
– Тренінги з питань підготовки Програми заходів плану управління річковим басейном Дніпра, як в загальному форматі, так і з суббасейнами Верхнього Дніпра, Нижнього Дніпра та Десни, ПУРБ Дону (з суббасейном Сіверського Дінця);
– Практика гідрологічних досліджень водних об’єктів із застосуванням сучасних методик та приладів. Інструментальні методи вимірювання в гідрології;
– Відновлення водно-болотних угідь як складова досягнення цілей щодо доброго стану поверхневих та підземних вод, пом’якшення кліматичних змін та зменшення карбонових викидів;
– Підземні води України. Моніторинг водних ресурсів Ізраїлю;
– Ревіталізація річок як інструмент досягнення екологічних цілей;
– Державний облік водокористування. Ведення обліку, перевірка правильності заповнення форми 2ТП-водгосп (річна);
– Екологічний податок: викиди і скиди забруднюючих речовин, розміщення відходів. Кодування. Ставки;
– Оцінка впливу на довкілля (проєкт). Зміни до природоохоронного законодавства.

Загалом, завдяки актуальності розглянутих тем, лише навчання пов’язані з водним сектором, дозволили за перше півріччя покращити рівень підготовки більше тисячі слухачів.

Додаємо для вас до цього допису для загального ознайомлення графік активності наших слухачів з різних водогосподарчих організацій за вказаний період, в якій наймасивніші групи з Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну, Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю та Деснянського басейнового управління водних ресурсів.

Щиро вдячні за зацікавленість та співпрацю нашим активістам та усім слухачам, які рухають водну галузь рідної держави на новий рівень розвитку.

Слідкуйте за новинами на нашій сторінці і долучайтеся до сучасних та пізнавальних освітніх заходів, адже ми вже підготували для вас багато цікавого та корисного на наступне півріччя і продовжимо працювати разом з вами, задля підвищення компетенції фахівців, які завжди прагнуть рухатися в ногу з часом для покращення стану навколишнього середовища та здорового екоорієнтованого майбутнього.

Пишіть, телефонуйте, якщо виникають запитання. Ми завжди раді допомогти.

З повагою, ваш ЦПКВГ.
Все є та буде Україна!