Навчально-практичний семінар з відновлення водно болотних угідь
12 Квітня, 2023
Конкурс: Природа нам — як рідний дім
15 Квітня, 2023

Всеукраїнський День довкілля-2023 у Центрі ПКВГ

Вторинна переробка паперу – шанс на життя дереву

Сьогодні відбувся останній етап екологічної акції, яку працівники Центру підвищення кваліфікації працівників водного господарства традиційно організували до Всеукраїнського дня довкілля (національне екологічне свято, яке відзначається щорічно в третю суботу квітня, починаючи з 1999 року).

Цьогоріч ми зорієнтували нашу екоактивність на збереження дерев через збір макулатури, адже вторинна переробка сировини – основний спосіб контролювати критичну ситуацію з забрудненням довкілля та вичерпністю сировинних запасів планети.
Сподіваємось, що й ці зібрані півтонни паперових матеріалів допоможуть в порятунку життя зелених насаджень планети.

Макулатура – відходи виробництва, переробки і споживання всіх видів паперу і картону, придатних для подальшого використання в якості волокнистої сировини. Вона використовується в якості вторинної сировини при виробництві різних видів паперу, тарного і пакувального картону, а також покрівельних, ізоляційних та інших будівельних матеріалів тощо.

Використання макулатури істотно заощаджує деревину, зокрема, 1 тонна макулатури замінює близько 4 кубічних метрів деревини або, можна сказати, що 100 кг макулатури врятує 1 дерево, а це, відповідно, дозволить зменшити вирубку лісів.

Озирніться і ви зрозумієте, що навколо так багато старих матеріалів, яким можна дати нове життя через рециклінг.

Долучайтеся до нашої активності, адже проведення подібних заходів покликане надихати людей берегти природу та прищеплювати навички екокультури у повсякденному житті; вони сприяють поліпшенню екологічної ситуації в країні, оскільки дають можливість зберегти лісові насадження та подбати про здорове майбутнє Землі.

Збережемо нашу планету разом!