14 вересня 2023 – Онлайн-конференція з вирішення проблем дефіциту води
18 Вересня, 2023
16 вересня – Міжнародний день охорони озонового шару
18 Вересня, 2023

Всесвітній день прибирання – World Cleanup Day – День чистоти

16 вересня 2023 року Україна разом із мільйонами активістів із майже двох сотень країн світу виходить на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day».

Зараз в нашій країні війна і нам доведеться прикласти багато зусиль, щоб відновити природу після вторгнення загарбників, які, як уже всім очевидно, не цінують навколишнє середовище, не піклуються про майбутнє і життя загалом… і ми обов’язково будемо її відновлювати, головне, щоб наші герої, які захищають рідну землю, очистили її від ворогів та повернулись до своїх родин.

Наразі ж потрібно пам’ятати, що від наших рішень та вчинків залежить здоров’я екосистем, тому не варто нехтувати правилами, що роблять нас людьми, які живуть в гармонії з природою.

Саме тому, навіть у цей важкий період, в акції візьмуть участь активісти, незалежно від віку та географії, адже головна мета прибирання полягає в об’єднанні заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.

Частиною цієї масштабної події є Міжнародний день чистих берегів, під час якого громади та ековолонтери збираються для очищення прибережних зон від сміття, задля збереження здорового функціонування екосистем та запобігання забрудненню водоймищ.

Загалом долучитися до акції можна протягом всього вікенду або навіть тижня, оскільки подбати про природу можна у будь-який час.

Збережемо нашу планету разом!