З Днем захисників та захисниць України, Днем Українського козацтва та святом Покрови Пресвятої Богородиці!
3 Жовтня, 2023
6 жовтня – Всесвітній день охорони місць проживання
11 Жовтня, 2023

Всесвітній день захисту тварин – World Animal Day

Світова спільнота вже майже століття відзначає 4 жовтня День захисту тварин, який покликаний нагадати всім про потребу оберігати живих істот, що живуть поруч із нами на Землі, та не шкодити їм задля задоволення власних потреб.

Історія цього дня розпочалася ще в 1925 році, коли його вперше організував у Берліні німецький письменник і зоозахисник Генріх Ціммерманн. Активіст просував свою ідею, яку в 1931 році одноголосно ухвалив міжнародний конгрес прихильників руху захисту прав тварин, який проходив у Флоренції (Італія), рада підтримала пропозицію і оголосила 4 жовтня Всесвітнім днем тварин.
Дата проведення Всесвітнього дня тварин була вибрана не випадково: 4 жовтня — день пам’яті Франциска Ассізького, одного з найшанованіших в католицькій церкві святих, що вважається покровителем тварин.

Метою проведення цього важливого екологічного свята можна вважати захист планети та її мешканців від діяльності людини.
Активісти, зоозахисники та просто небайдужі громадяни в цей день займаються популяризацією знань про навколишній світ, наголошуючи на тому, що дикі та домашні тварини не мусять страждати через незрозумілі примхи та забаганки людей, які не є основою потреби їх виживання.

Також в багатьох країнах світу організовуються форуми та конференції, ярмарки та інші, зокрема й просвітницькі, заходи,  покликані привернути увагу громадськості до проблем її співіснування з тваринним світом.

В руках людини можливість врятувати життя істот, які існують поруч з нею, тож пам’ятаймо про це, оберігаймо диких та домашніх тваринок, забезпечуючи їм гідні умови існування поруч з нами.

Збережемо нашу планету разом!