28 квітня – Всесвітній день охорони праці
30 Квітня, 2023
Анонс навчання з екологічного податку
4 Травня, 2023

Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі – 2023

З нагоди Всесвітнього дня безпеки та здоров’я на роботі викладачі Кафедри охорони праці Центру підвищення кваліфікації працівників водного господарства взяли участь в онлайн-конференції «Право на безпечне та здорове робоче середовище – основне право у сфері праці», яка була організована журналом «Охорона праці» за підтримки Проєкту МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні».

На конференцію були запрошені представники Уряду, Мінекономіки, федерацій роботодавців та профспілок, Європейського співтовариства з охорони праці (ESOSH), інспектори праці, керівники та інженери з охорони праці підприємств, науковці, партнери Проєкту МОП в Україні.

Учасники обговорили напрями діяльності, спрямовані на створення стійкої системи безпеки та здоров’я на роботі (БЗР). Увагу було приділено поточній ситуації і подальшим крокам щодо узгодження національного законодавства з питань БЗР зі стандартами МОП і ЄС, сучасним цифровим рішенням для користування матеріалами з БЗР, питанням психосоціальної підтримки на робочому місці у воєнний і післявоєнний час. Представники українських компаній поділилися досвідом щодо створення безпечних умов праці під час війни та розповіли про стратегії зміцнення національних систем БЗР.

Також у рамках Всесвітнього дня безпеки та здоров’я на роботі викладачі Центру долучилися до круглого столу «Діалог професіоналів про безпечне та здорове робоче середовище», який було організованого ДУ «Національний НДІ промислової безпеки та охорони праці».

Серед питань, які розглядалися під час зустрічі: впровадження заходів щодо запобігання травматизму та захворюваності на роботі.

З цією метою Центр проводить навчання посадових осіб і спеціалістів, які безпосередньо пов’язані з організацією безпечного ведення робіт на водогосподарських підприємствах.

Зокрема, з початку року на базі Центру пройшли передбачене законодавством навчання та перевірку знань з питань охорони праці більше 60 водників Київщини, Рівненщини, Сумщини, Черкащини, Дніпропетровщини, Закарпаття.

До вебінару за темою «Організація охорони праці на водогосподарських підприємствах в умовах воєнного стану», який проводив Центр спільно з Державним агентством водних ресурсів України, долучилися понад 200 працівників водної сфери.
Фахівці з охорони праці нашого Центру щиро вдячні організаторам за змістовні тематичні зустрічі.

Вшановуємо пам’ять працівників, які загинули на виробництві в мирний час та під час воєнного стану.