Українські водогосподарники в Ізраїлі
7 Вересня, 2022
16 вересня – Міжнародний день охорони озонового шару / International Day for the Preservation of the Ozone Layer
17 Вересня, 2022

8 вересня – День Десни

Десна – чарівна річка, яка знаходиться на території України. Красою річки можна милуватися на території Сумської, Чернігівської та Київської областей. Вона є лівою притокою Дніпра (басейн Чорного моря).

Щорічне відзначення Дня Десни було започатковане у 2018 році. День Десни став екологічним святом, метою якого є привернення уваги до проблем екологічного стану цієї водної артерії, яка є джерелом життя для багатьох представників тваринного та рослинного світу; з метою просвітництва в сфері природоохоронної діяльності та більш тісної співпраці з громадськістю у важливих питаннях збереження водних ресурсів України.

Основною метою цього свята є екологічне виховання. Воно несе з собою і зміну ставлення населення до водних ресурсів, і привернення уваги органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представників бізнесу та громадських організацій до екологічних проблем водних об’єктів і пошуку шляхів їх спільного вирішення.

Починаючи з 8 вересня 2018-го року, коли це екологічне свято було вперше відзначено, Деснянське басейнове управління водних ресурсів щорічно проводить еколого-просвітницькі заходи.

Інформацію щодо відзначення Дня Десни можна прочитати на сторінці БУВР річки Десна:

8 вересня – День Десни 2022

Щиро дякуємо профільним фахівцям, які навіть у цей важкий час продовжують захищати цю чарівну водну артерію, піклуються про покращення її екологічного стану та бережуть природу рідного краю.

Нехай в кожному будинку панують затишок та добробут, небо над головою буде чистим та мирним, а нові звершення та досягнення ведуть до світлого майбуття!