28 квітня 2022 року – Всесвітній день охорони праці
28 Квітня, 2022
Міжнародний день Сонця
3 Травня, 2022

28 квітня – онлайн-вебінар «Правові основи безпеки та здоров’я на роботі в умовах воєнного стану в Україні»

З нагоди Всесвітнього дня безпеки та здоров’я на роботі, викладачі кафедри охорони праці Центру підвищення кваліфікації працівників водного господарства взяли участь у науково-виробничому онлайн-вебінарі «Правові основи безпеки та здоров’я на роботі в умовах воєнного стану в Україні», організованого ДУ «Національний НДІ промислової безпеки та охорони праці» спільно з Національним технічним університетом України «КПІ імені Ігоря Сікорського».
Під час вебінару основну увагу було приділено особливостям трудових відносин в умовах воєнного стану та розглянуто світовий досвід щодо забезпечення безпеки та здоров’я працівників.

Також в рамках Всесвітнього дня безпеки та здоров’я на роботі викладачі ЦПКВГ долучилися до круглого столу «Захист та адаптація працівників в екстремальних умовах».

На початку заходу учасники круглого столу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих під час виконання трудових обов’язків.
Присутні обговорили ключові питання, пов’язані з воєнним станом:
– релокація підприємств;
– розслідування нещасних випадків, що сталися у зв’язку з проведенням воєнних дій;
– нові небезпеки та керування ризиками;
– спрощення питань охорони праці під час війни;
– перспективи оновлення законодавства з охорони праці.

Захід було організовано журналом «Охорона праці» спільно з Європейським співтовариством з охорони праці (ESOSH) за підтримки Міжнародної організації праці та Державної служби України з питань праці.

Діймо разом заради миру і безпеки в Україні.