26 січня 2022 р. – навчання за темою: Плани управління річковим басейном
27 Січня, 2022
Навчання з декларування 2022: основні новини, роз’яснення, рекомендації
29 Січня, 2022

26 січня – Міжнародний день екологічної освіти

В час зміни клімату на планеті та постійної боротьби за гармонійне співіснування людини та природи досить важливим стало питання екологічної освіти.

Загалом екологічною освітою вважають організовані зусилля для вивчення особливостей функціонування природних середовищ та удосконалення практик взаємодії людини з їх специфічною поведінкою й екосистемами загалом для подальшого сталого розвитку та життя.

Міжнародний день екологічної освіти почали відзначати після 1972 року, коли було прийнято Декларацію Конференції ООН з проблем навколишнього середовища. А дата 26 січня закріпилася за щорічною подією після прийняття Белградської хартії екологічної освіти, яку проголосили на Міжнародному семінарі просвітницької діяльності з питань навколишнього середовища.

Головною метою свята є нагадування про необхідність ведення просвітницької діяльності для різних категорій населення, інформування про постійну взаємодію людини та природи, яка часом призводить до руйнівних наслідків, які потрібно мінімізувати або виключити взагалі, переорієнтовуючи діяльність людства на усвідомлене та виважене співіснування з навколишнім середовищем.

Пам’ятаймо, що з усвідомлення проблем сучасного світу, вивчення екосистем та аналізу своєї роботи починається шлях до збереження довкілля та чистого й здорового майбутнього людства загалом.

Центр підвищення кваліфікації працівників водного господарства разом з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України завжди готує до навчання актуальні матеріали, розробляє сучасні методики, запрошує професійних викладачів для профільних спеціалістів та слухачів, які так чи інакше зустрічаються в житті та роботі з проблемами, що стосуються захисту довкілля та збереження здоров’я нашої планети заради майбутнього.

Ми орієнтуємося на розвиток критичного мислення, вміння розв’язувати складні задачі та удосконалення навичок ефективного прийняття рішень в екоорієнтованих питаннях. Така освіта використовує процеси, які залучають слухачів до спостереження, вимірювання, класифікації, експериментування, що допомагають в обговоренні, виведенні, прогнозуванні та інтерпретації даних про екологічні проблеми.

Лише спільні зусилля та плідна співпраця крок за кроком приведуть нас до бажаної мети, яка полягає у досягненні гармонії, що так необхідна людині та природі задля розвитку, здоров’я, процвітання та щасливого майбутнього.

Збережемо нашу планету разом!