15 квітня – День екологічних знань
15 Квітня, 2022
Міжнародний День Матері-Землі – International Mother Earth Day
23 Квітня, 2022

16 квітня – Всеукраїнський День довкілля

В Україні у третю суботу квітня відзначається День навколишнього середовища. Його започаткували у 1998 році згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» №855/98 після Стокгольмської конференції з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії еколонічного руху.

Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) – Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом.

Зазвичай в цей день громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань…

Наразі ворог позбавив нас можливості проводити природоорієнтовані заходи так активно, як ми це робили та планували раніше, але перемога з кожним днем стає ближчою – і ми впевнено продовжуємо боротьбу за вільне та здорове майбутнє нашої Батьківщини.

Охорона довкілля – система заходів щодо раціонального використання природних ресурсів, збереження особливо цінних та унікальних природних комплексів і забезпечення екологічної безпеки.
Кожен може зробити свій внесок в збереження природи та покращення екологічної ситуації на нашій планеті.

Перші кроки досить прості:
– відмовляйтеся від поліетиленових пакетів, адже це екологічно та економно – окупантів сортуємо в біорозкладні пакети;
– відмовляйтеся від одноразових пляшок та посуду – бандерівське смузі краще готувати в скляних пляшках;
– будьте енергоефективними у побуті – не видавайте ворогу позиції світловими чи шумовими ефектами працюючої техніки;
– обирайте найбільш екологічній транспорт – здаємо нашим захисникам захоплені у ворога танки/бтри/літаки, щоб не псували нам екологію;
– економте воду – оберігайте рідні водойми (хто зна, який ще крейсер потрібно буде відправити в королівство Нептуна);
– купуйте менше, аналізуючи свої потреби, та не викидайте – використовуйте продукти раціонально і, за можливості, допомагайте тим, хто наразі перебуває у скрутному становищі;
– сортуйте сміття і віддавайте на переробку – усіх загарбників по пакетах (біорозкладних!) і відправляємо на… переробку туди, звідки вони прийшли.

Захистимо свою планету разом.
Слава Україні!