Міжнародний день Сонця
3 Травня, 2022
18 травня 2022 р. – навчання та перевірка знань з охорони працівників Полтавського РОВР
19 Травня, 2022

15 травня – Всесвітній день захисту клімату

Всесвітній День Захисту Клімату відзначається щорічно в усьому світі.

Мета свята — привернення уваги міжнародної спільноти до проблеми зміни клімату.

Встановлення цього свята стала відповіддю на заклик метеорологів захищати клімат як важливий ресурс, що впливає на добробут нинішніх і майбутніх поколінь.

Організатори численних акцій в багатьох країнах прагнуть не просто повідомити громадськість про існування такої небезпеки, а й показати шляхи вирішення проблеми через персональні дії кожного окремого громадянина.

Збереження клімату — одна з глобальних проблем, які стоять сьогодні перед людством. До числа основних проблем, які ведуть до необоротних кліматичних змін на планеті, відносяться підвищення концентрації парникових газів в атмосфері. Глобальне потепління, підвищений вміст озону в атмосферному шарі, природні катаклізми, зміна погодних умов на планеті — все це веде до погіршення клімату Землі і, як наслідок, робить негативний вплив на продовольчу, життєву і майновий безпеку людей, плачевно позначається на стані природних ресурсів та збалансованому розвитку держав.

Зараз Україна відчуває на собі ще й негативний вплив війни, з наслідками якої ми будемо боротися, відновлюючи після перемоги над загарбниками, які знищують нашу природу, здорове функціонування екосистем та нашої землі загалом.

Збережемо нашу планету разом!
З Україною в серці та думках!