Руслана Стрільця призначено Міністром захисту довкілля та природних ресурсів України
14 Квітня, 2022
16 квітня – Всеукраїнський День довкілля
18 Квітня, 2022

15 квітня – День екологічних знань

В Україні, починаючи з 1996 року, за ініціативою природоохоронних організацій, 15 квітня відзначають День екологічних знань.

Метою свята є підвищення екологічної свідомості населення, формування в громадськості позитивного екомислення та екокультури, поширення інформації щодо стану справ у сфері екологічної безпеки, акцент на необхідності дотримання місцевими суб’єктами чинного природоохоронного законодавства.

Термін «екологія» походить від грецького «oicos» – дім, помешкання, місце перебування та «logos» – наука. Тобто – це наука про дім, місце існування.

Екологічна просвіта та виховання є одним із пріоритетних напрямків роботи загальноосвітніх установ. Адже від екологічної культури підростаючого покоління залежить майбутнє всієї планети.

Звичайно, війна внесла свої жорстокі корективи в природоорієнтовану діяльність нашої держави, а ворог знищує все, до чого зміг дотягнутися… Але ми не здаємося, адже знаємо, що перемогти, як і вирішити глобальні екологічні проблеми, можна тільки тоді, коли об’єднуєшся і тримаєш стрій, рухаючись до своєї мети у будь-якому питанні.
Будьте екосвідомими, піклуйтеся про своє життя та здоров’я, дорогих серцю людей та природу.

Захистимо рідну землю та збережемо свою планету разом!