7 липня – День працівників природно-заповідної справи
7 Липня, 2022
28 липня – День Української державності
29 Липня, 2022

14 липня 2022 р. – тренінг з питань підготовки ПУРБ

З метою забезпечення своєчасного та якісного розроблення проєктів планів управління річковими басейнами та відповідно до планів-графіків їх розроблення утворено координаційну робочу групу щодо підготовки ПУРБ.

14 липня завершився дводенний тренінг з питань підготовки ПУРБ для фахівців підвідомчих організацій Міндовкілля, які увійшли до складу спеціалізованої робочої групи. Його організували Центр підвищення кваліфікації працівників водного господарства разом з Державним агентством водних ресурсів України та @Blue River Environmental Consulting.

Зустріч проводилася в два етапи, одночасно в онлайн та офлайн форматах, на базі Держводагентства та ЦПКВГ.
Під час зустрічі було розглянуто багато важливих тематичних питань, аспекти подальшої роботи в напрямку розробки ПУРБ та її специфіка.

Серед основних напрямків та сформованих блоків роботи на тренінгу можна виділити:
– Представлення інформації щодо завдань та діяльності координаційної робочої групи в частині підготовки ПУРБ.
– Програма заходів, принципи та нормативні аспекти підготовки.
– Координація діяльності басейнових рад.
– Підготовка пропозицій щодо заходів, спрямованих на зменшення забруднення органічними, біогенними та небезпечними речовинами.
– Підготовка пропозицій щодо заходів на покращення/відновлення гідрологічного режиму та морфологічних показників у разі порушення вільної течії річок, гідравлічного зв’язку між руслами річок та їх заплавами, гідрологічних змінах, модифікації морфології річок.
– Заходи, спрямовані на вирішення інших головних водно-екологічних проблем. Екологічні цілі та виключення.

Дякуємо учасникам, підвідомчим організаціям Міндовкілля, запрошеним експертам та співорганізаторам за те, що ви взяли участь у цій зустрічі і, незважаючи на важкий період для нашої країни, продовжуєте піклуватись про довкілля. Також ми вам вдячні за плідну співпрацю та гарну командну роботу, яка обов’язково матеріалізується через позитивні результати на практиці.

Разом до перемоги та здорового майбутнього рідної землі!
Все є та буде Україна!