15 лютого 2022 – навчання за темою: Стресостійкість для управлінців
17 Лютого, 2022
9 березня – день народження Тараса Шевченка
10 Березня, 2022

Природоорієнтовані рішення у водному господарстві для досягнення візії України майбутнього з урахуванням адаптації до зміни клімату

16 лютого 2022 року WWF-Україна разом з Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства організували робочу зустріч для керівників та фахівців водного сектору, яку провели у форматі онлайн-конференції.

Під час роботи було розглянуто результати напрацювань експертів, які з’явилися в результаті профільних полілогів та попереднього семінару “Місце природи в адаптації України до зміни клімату”, представлення візії України майбутнього з урахуванням адаптації водного сектору до зміни клімату.

Також було заслухано та проаналізовано резюме шостого звіту І робочої групи Міжурядової групи експертів з питань змін клімату та кліматичні дані Українського гідрометеорологічного інституту НАН та ДСНС України.

Учасники заходу змогли побачити презентації кейсів іноземних колег, які розповіли про практичні застосування природоорієнтованих рішень.
Пан Ворст Матіас (виконавчий директор «Мережа передачі технологій у сфері водних ресурсів», Баварського державне управління з охорони навколишнього середовища (LfU), Гоф) розкрив тему “Управління водними ресурсами у Баварії: задачі, відповідальність, структура, нормативно-правова база, виклики”.

А його колега пан Рехклау Вернер (заступник начальника відділу LfU «Розвиток річок і заплави», штаб LfU, Аугсбург) розповів про методики відновлення річок, фактори, що визначають успіх та проаналізував уроки, які вони отримали в процесі зазначених дій.

Слухачі отримали можливість не лише заслухати інформацію та ознайомитися з планами впровадження природоорієнтованих рішень на території України, вони також змогли поділитися власними думками щодо проблематики водного сектору та методів вирішення згаданих питань. Все це було обговорено у робочих групах з профільними фасилітаторами з подальшим виведенням сформованої візії та шляхів її впровадження через природоорієнтовані рішення у водному секторі.

Щиро дякуємо нашим лекторам та слухачам за активність та небайдужість в обговоренні покращення ситуації з водними ресурсами України і нагадуємо, що надалі у нас заплановані подібні онлайн-конференції та робочі обговорення окремих профільних питань в новосформованих експертних групах, до яких ви також зможете долучитися.