26 січня – Міжнародний день екологічної освіти
29 Січня, 2022
2 лютого – Всесвітній день водно-болотних угідь
6 Лютого, 2022

Навчання з декларування 2022: основні новини, роз’яснення, рекомендації

27 січня 2022 р. у Центрі підвищення кваліфікації працівників водного господарства відбулося навчання для фахівців підвідомчих організацій Міндовкілля з підготовки до кампанії декларування 2022.

Кожна людина, яка стикається з необхідністю заповнювати декларацію, хоча б раз ловить себе на думці про те, чи вірно заповнені ті чи інші розділи, чи все враховано, дотримано тощо.

Кваліфіковані спеціалісти та юристи, які досконало вивчають ці тематики, підготували обґрунтовані роз’яснення стосовно питань деклрування. Під час навчання були дані відповіді на низку важливих запитань, які хвилюють наших колег.
Ось перелік невеликої частини актуальних запитань, які було розглянуто:
– Які категорії посад працівників державних підприємств зобов’язані подавати декларації.
– Чи можна зазначити відомості про рахунки, відкриті в одній банковій установі як один об’єкт.
– Чи необхідно зазначати в декларації відомості про поточний рахунок, відкритий для зарахування допомоги в рамках Програми «єПідтримка».
– Чи є доходом соціальні виплати, субсидії.
– Чи є доходом витрати на відрядження, що оплачуються роботодавцем.
– У якому випадку не декларуються видатки та правочини суб’єкта декларування.
– Чи потрібно декларувати рахунки у банківських або інших фінансових установах, на яких немає коштів.
– Як дізнатися назву вашої територіальної громади для заповнення адресних блоків.
– Чи потрібно декларувати аліменти.
– Як заповнювати змінені чи нові блоки, які з’явилися у формі (з 1 грудня запрацювала нова форма декларації). Наприклад, як правильно заповнити блок «Для ідентифікації за межами України», де буде потрібно декларувати документи для посвідчення особи за кордоном.

Якщо вам цікаві такі напрямки у навчанні, слідкуйте за нашими новинами, адже ця та інші актуальні теми постійно з’являються в нашій програмі. Надішліть запит (індивідуальний або ще краще – від організації) на наш е-mail vodacpk@gmail.com і ми обов’язково заздалегідь повідомимо вас про початок наступного навчання, яке вас зацікавило.