28 квітня – онлайн-вебінар «Правові основи безпеки та здоров’я на роботі в умовах воєнного стану в Україні»
30 Квітня, 2022
15 травня – Всесвітній день захисту клімату
18 Травня, 2022

Міжнародний день Сонця

3 травня – Всесвітній день Сонця… Відомо досить багато дат, до яких люди прив’язують найрізноманітніші заходи, орієнтовані на популярицію знань про Сонце та його роль в нашому житті. У різні місяці, дні та години світ вшановує могутню зірку, яка є джерелом енергії та однією з непохитних основ життя на нашій планеті.

Сонце — найближча до Землі зоря, всі інші перебувають від нас незмірно далі. Наприклад, найближча до нас зірка Проксима з системи aльфа Центавра знаходиться на відстані 4,22 світлових роки від Сонця.
Для Землі Сонце — потужне джерело космічної енергії. Воно дає світло і тепло, необхідні для рослинного і тваринного світу, формує найважливіші властивості атмосфери Землі й не тільки.

Щоб привернути увагу до можливостей використання поновлюваних джерел енергії та нагадати, що Сонце є життєво важливим для існування та розвитку життя на Землі, Європейське відділення Міжнародного товариства сонячної енергії (МОСЕ) (ISES-Europe) з 1994 року організовує на добровільних засадах щорічне святкування Дня Сонця саме 3 травня.
Ентузіасти й професіонали, громадські організації та фірми різних країн проводять у цей день найрізноманітніші заходи, конференції та акції, пов’язані з демонстрацією можливостей сонячної енергії.

Як сонячне світло знищує темряву, так і ми очистимо свою землю від ворога заради України та майбутнього.