День Конституції України
28 Червня, 2022
28-29 червня відбулось навчання з охорони праці для водогосподарників Волині та Тернополя
30 Червня, 2022

Міжнародний день Дунаю — World Danube Day

Дунай — неймовірна, велична, чарівна водна артерія, яка є другою за довжиною і площею басейну річкою Європи. Її довжина складає близько 2961 км.

Річка бере початок у Німеччині, в горах Шварцвальда. Далі тече через столиці Центральної та Східної Європи — Відень, Братиславу, Будапешт і Белград і вливається в Чорне море через дельту Дунаю в Румунії та Україні.

Міжнародна комісія з захисту річки Дунай започаткувала щорічну ініціативу, покликану нагадати світовій спільноті про одну з найважливіших європейських водних артерій, яка потребує захисту людини від її активної діяльності, популяризувати знання та об’єднати сили в збереженні природної краси та сили цієї місцевості.

Таким чином, починаючи з 29 червня 2004 року, яке припало на десятиріччя “Конвенції про охорону річки Дунай”, світова спільнота щорічно святкує Міжнародний день Дунаю

Щиро дякуємо всім, хто долучається до захисту та збереження гармонійного екологічного стану цієї надзвичайної місцевості, навіть в період підвищеної небезпеки через повномасштабне вторгнення ворога на територію нашої держави. Саме завдяки вашим зусиллям, відповідальності та праці Дунай залишається таким неповторним.

Нехай небо буде чистим та мирним, робота приносить лише позитивні події, плани реалізовуються, а в родинах панує злагода та взаємопідтримка!

Все є та буде Україна! Разом до перемоги та здорового екологічного майбутнього нашої планети!